Copiii au fost actorii principali la cea de-a VIII-a ediție a Galei Angelica Gherman. Organizatorii au premiat compuneri despre „școala online în pandemie” scrise de elevi din ciclul primar.
Așa cum am promis copiilor care au participat la Gala Angelica Gherman și au trimis compuneri scrise de ei, continuăm seria publicării acestora, pentru a arăta tuturor cum resimt cei mici școala online.
Astăzi, vom face publică textul fetei Antonia Furnică, elevă în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială nr 7.
Mă numesc Furnică Antonia, am 6 ani şi sunt elevă în clasa pregătitoare A, la Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani. Doamna mea învătătoare se numeşte Horodincu Mihaela, o respect foarte mult şi o admir, ea este pentru mine un model.
Viaţa de şcolar este frumoasă, am reuşit să petrec timp cu colegii la şcoală, să legăm prietenii, dar uneori în viaţă trebuie să facem față provocărilor şi să ne adaptăm la nou.
Şcoala online este o noutate pentru toţi elevii din România. Mie îmi place această metodă de învăţare deoarece, când doamna ne învaţă lucruri noi, îmi imaginez că sunt alături de colegii mei, la şcoală.
Iniţial, m-am simţit puţin nesigură, nu ştiam dacă voi face faţă aplicaţiei pentru orele online, dar acomodarea a fost destul de rapidă. Emoţiile au dispărut pe parcurs, dar la prima întâlnire din online, am avut grijă să zâmbesc la cameră şi să fiu cât mai atentă la doamna.
Cred cu tărie că este un câştig faptul că educaţia noastră nu a rămas pe loc, ci a continuat prin această metodă. Deja m-am acomodat, am grijă ca toate lecţiile să le parcurg cu atenţie, rezolv temele prompt şi le transmit în timp util doamnei învăţătoare.
Îmi place că doamna ne partajează pe ecran foile de lucru şi mi se pare că ma uit la ele ca la video-proiectorul de la şcoală. Este important că îmi văd colegii şi pot învăţa alături de ei lucruri noi.
Îmi plăcea când purtam uniforma de şcolar, mă simţeam un copil mai mare, nu de grădiniţă, dar acum, când sunt acasă, mă simt şi mai confortabil, în largul meu, în mediul meu. Am mai multa încredere în mine şi consider că această modalitate de învăţare online are succes numai dacă se respectă anumite reguli cum ar fi: punctualitatea, trebuie să existe conexiune bună la internet, eu mereu am grijă ca de pe biroul meu să nu lipsească penarul, cărţile, caietele, şi sunt atentă să deschid microfonul doar când îmi aud numele, pentru a da un răspuns la întrebarea adresată. De asemenea, nu fac alte activităţi în timpul orelor şi dau mare atenţie la tot ceea ce ne explică doamna învăţătoare.
În felul acesta eu chiar reuşesc să învăţ lucruri noi, şi să ţin pasul cu programa şcolară, ca şi când doamna ar fi cu noi la şcoală şi ne-ar vorbi despre lecţiile din carte.
Pentru mine, şcoala online reprezintă o formă de a continua să mă dezvolt, adaptată la vremurile pe care le trăim. Educaţia este importantă şi cred că orice copil are dreptul de a beneficia de o educaţie de calitate!
Educaţia online va rămâne o pagină din viaţa mea, bună de povestit nepoţilor, care, cine ştie, poate doar online vor învăţa!
Zi de zi Botoșăneanul va publica pe rând toate compunerile transmise de elevii care au participat la concurs.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024