Se spune ca trei lucruri sunt importante pentru armeni şi cu ele se mândresc oriunde s-ar afla: credinţa, limba armeană şi tradiţiile.
O natie nu poate fi numită popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si pastrarea poporului in sine.
Printre traditii se afla si pastrarea si transmiterea obiceiurilor si a retetelor culinare din generatie in generatie. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este “aganciabur” – supa de urechiuse (sau colțunași), “harissa” – mancare din carne tocata si grau, “tahnabour” – supa de iaurt, sugiuc armenesc sau “manti” – un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.
Comunitatea armeana din Botosani este o comunitate iubitoare si pastratoare a traditiilor. Orice eveniment este un bun prilej de a aminti si transmite generatiilor viitoare obiceiurile culinare armenesti, informează Araratonline.
Astfel Ziua copiilor a fost sarbatorită printr-o lectie despre bucataria armeneasca. Atat copiii cat si adultii au savurat “aganciabur-supa de urechiuse”, acea supa traditional cu “hurut” (condiment preparat din mai multe zarzavaturi tocate si fierte in iaurt).
Sediul U.A.R.-ului a devenit neincăpător pentru cateva ore, copii s-au delectat cu dulciuri, adultii au socializat si au schimbat pareri iar cei mai in varsta au depanat amintiri despre copilaria lor.
Doi tinerei băgați după gratii după prostii făcute în mașină
Redacția Botoșăneanul
Oct 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 26, 2024
Poliția Darabani lovește contrabanda: Val de percheziții, oameni treziți cu noaptea în cap - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Oct 26, 2024
COD GALBEN de ceață prelungit pentru județul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Oct 26, 2024