Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Bogdan Dăscălescu vine din mediul privat, unde a confirmat, iar dovadă stau afacerile familiei care i-au adus venituri suficiente cât să se poată bucura de un trai liniștitor. Ajuns în administrația publică, este pus în situația în care aproape că nu are de ce se ocupa.
Și asta din cauza atribuțiilor care i-au fost trasate prin dispoziția președintelui CJ și care sunt aplecate spre social, cultură sau educație.
Vicepreședintele CJ se ocupă momentan de:
Celelalte unități din subordinea CJ, unde se desfășoară activitățile de dezvoltare sau investiții, mult mai vizibile și cu priză la public și care pot aduce capital electoral, au rămas la președinte sau la celălalt coleg, Dorin Birta, vicepreședintele ales de pe lista PSD.
„Până la urmă faci când ți se oferă posibilitatea să faci ceva. Pot să încerc să fac niște proiecte, chiar am început să ies să văd lumea. Cumva da, față de profilul pe care l-am avut eu lucrând în business și în restructurări, dezvoltări de afaceri, parte economică și financiară, e mai greuț”,
Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani
Întrebat dacă nu resimte o senzație de izolare având în vedere că desele apariții publice ale Doinei Federovici sunt cu precădere alături de vicepreședintele social democrat, Bogdan Dăscălescu a comentat că poate fi o situație temporară.
Și că pe viitor, poate va primi și sarcini prin care să aibă ocazia de a demonstra că poate face față provocărilor.
„Fiind la început, momentan nu aș putea să spun treaba asta, aștept să văd care e finalul. Până la urmă, d-na președinte a spus că deocamdată asta e situația și nu va rămâne așa, se va modifica. Într-un viitor apropiat sper, nu peste trei ani”.
„Eu mi-aș fi dorit provocări, într-adevăr. Locuri în care pot să aplic ceea ce știu să fac, dezvoltare, proiecte europene, inclusiv restructări, pentru că discutăm de câteva companii sau câteva locuri afectate la acest moment, vorbim de Nova Apaserv sau spital unde într-adevăr sunt lucruri mari, lucruri care pot influența soarta multor cetățeni. Și mi-aș fi dorit într-adevăr să fiu implicat în proiecte de genul acesta”,
Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani
Pentru a avea totuși activitate la noul loc de muncă, Bogdan Dăscălescu a recunoscut că din „nimicul” oferit a încercat să obțină ceva. A consultat apelurile active din programele europene pentru unitățile sociale sau educaționale pe care le are în subordine pentru a vedea dacă poate interveni la vreuna dintre acestea.
Și s-a concentrat pe Școala Specială Sfântul Stelian, unde există probleme cu o parcelă de teren din calea de acces a unității educaționale, care a fost revendicată de o persoană fizică.
„Am fost și am văzut felul în care arată. Nu este refăcut nimic, nu s-a investit absolut deloc acolo, începând de la logistică, partea de intrare. Acolo au fost niște retrocedări, nu s-au făcut proiecte pentru că sunt aceste probleme. Sunt niște treburi care trebuie rezolvate, s-au făcut niște relocări acolo, acum sunt iar probleme”,
Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani
Ca atare, va avea discuții cu arhitectul-șef, dar și cu funcționarii de la serviciul de investiții pentru rezolvarea acestei probleme și pe viitor pentru o eventuală accesare a unui program european prin care să fie modernizat sediul Școlii Sfântul Stelian. Acolo o singură clasă a fost modernizată, însă din donații. Clădirea în integralitatea ei are nevoie stringentă de modernizare.
Iar la acest moment, dată fiind problema cu calea de acces, nu poate fi obținută nici măcar autorizarea ISU.
Președintele CJ, Doina Federovici a explicat situația:
„Atribuțiile, o parte le păstrează președintele, o parte le preia al doilea vicepreședinte, așa cum a primit și Bogdan Dăscălescu, și o parte vor fi preluate de administratorul public. Din cauza asta deocamdată are atâtea, pentru că toate zonele vor fi împărțite în patru”,
Doina Federovici, președintele CJ Botoșani
Așadar, față de mandatul anterior, atribuțiile se împart la patru, urmând ca o parte să-i revină și viitorului administrator public, Alexandra Huțu, care la acest moment încă nu și-a început activitatea la CJ, așteptându-se probabil rezultatele alegerilor parlamentare.
Spitalul Județean, SC Nova Apaserv SA, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, sunt câteva dintre unitățile subordonate Consiliului Județean cu o importanță chiar vitală pentru viața botoșănenilor. Bogdan Dăscălescu NU se va ocupă însă de acestea, el fiind membru ALDE - Pro România, iar Doina Federovici, Alexandra Huțu și Dorin Birta, lideri PSD.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024