În ședința ordinară din 30 august 2014, la proiectul de hotărâre privitor la validarea mandatului său, viceprimarul Cătălina Lupașcu a cerut vot secret și cum a avut majoritate politică, procedura a fost aprobată.
”
Este dreptul nostru al consilierilor locali de a stabili modul în care votăm. Este dreptul nostru oricând și oricum de a cere secretizarea votului”, a explicat luni viceprimarul decizia de a cere vot secret, fără a oferi însă și motive.
Asta în condițiile în care
Gabriel Murariu, Ovidiu Luca sau Lidia Bucșinescu au fost validați pe funcție cu vot la vedere. De ce la
Mihai Cristinel Brumă acest lucru nu a fost posibil?
”În această situație l-am cerut și dacă vreți să vă spun, nu aș vrea să fac glume în sensul acesta. Nu aș vrea să spun că nu vreau să-i las pe cei de la PP DD să lucreze cu ciocoii. Nu. Este dreptul nostru de a solicita vot secret și am solicitat acest lucru la acest moment”, a adăugat
edilul liberal.
Mai mult decât atât, deși secretarul Primăriei Botoșani a oferit două motive clare prevăzute în lege pentru invalidarea unui consilier, respectiv când nu sunt respectate condiții de eligibilitate și când la alegeri a fost constatată o fraudă, viceprimarul PNL are o altă părere.
”Atenție. Validarea oricărui consilier local se face prin vot. Nicăieri în legislația României nu se spune că, consilierii locali trebuie să voteze obligatoriu pentru. Este un vid legislativ pe care îl folosești în condițiile în care dl. Dragnea și dl. Ponta își permit să modifice o lege cu nu știu câte zile înainte de alegeri”, a încheiat viceprimarul făcând referire la ordonanța care permite traseismul politic.
Cătălina Lupașcu a dat asigurări că totuși, într-un final Brumă va fi validat în plenul municipal.
(G.E.)
CITEȘTE:
A rămas ca-n tren cu Brumă : Consilierii au invalidat mandatul popularului!