Liderii naţionali ai Uniunii Social Liberale au recomandat reprezentanţilor din teritoriu să militeze pentru organizarea de referendum la nivel de judeţean cu privire la planul de reorganizare administrativ-teritorială propus de Guvern.S-a întâmplat sâmbătă, când mii de liberali şi social-democraţi din toată ţara au participat la lansarea programului de administraţie publică şi dezvoltare regională a USL.
Întorşi la Botoşani, şefii USL consultă legislaţia în vigoarea pentru a vedea forma legală prin care pot promova o acţiune de consultare a populaţiei.
„Abia ne documentăm, încă nu am avut o discuţie finală privind iniţierea unui proiect de hotărâre”, a afirma
Cătălina Lupaşcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Costurile ar putea fi suportate din fondul de rezervă al instituţiei.
„Este o situaţie excepţională pe care nu noi am creat-o”, a spus G
abriel Oprişanu, aspirantul PSD la nominalizarea pentru Primăria Botoşani. Se studiază legislaţia pentru a se vedea şi cine stabileşte întrebările de la referendum, primele opinii fiind că şi acestea reprezintă apanajul CJ. Legea care ar permite organizarea unui referendum ar fi 3/2000. Conform planului PDL de reîmpărţire a ţării judeţul Botoşani ar urma să dispară.