An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care după culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească oaspeţii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.
Anul acesta, deschiderea mustăriei va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc, va susţine un program începând cu orele 18:00.
Sâmbătă, 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.
Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt va fi oferit din partea casei.
Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.
Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu.
Rezervări se pot face la 0755 / 400 207.
DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL
Tot ce ar trebui să știi despre funcționarea și întreținerea unui presostat electronic hidrofor
Redacția Botoșăneanul
Oct 25, 2024
Filme de toate genurile la Happy Cinema Botoșani – PROGRAMUL săptămânii
Redacția Botoșăneanul
Oct 25, 2024
Botoșăneancă în stare de șoc după ce și-a găsit soțul atârnând în ștreang
Gabriela Erdic
Oct 25, 2024