Sporurile se vor acorda în funcție de fidelitate, de vechimea în poliție, dar se va ține cont și de cei care lucrează în ”linia întâi”.
În urma demersurilor făcute de Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, polițiștii vor beneficia de o majorare salarială semnificativă.
Astfel, polițiștii vor urma să primească un spor de fidelitate, în funcție de vechimea în poliție – 5 ani/5%, 10 ani/10%, 15 ani/15% și peste 20 de ani/20%.
Totodată, relatează Bugetul.ro, agenții care au studii superioare în conformitate cu fișa postului vor beneficia de un spor de 25%. Șeful SNPPC a spus, pentru sursa citată, că le-a solicitat șefilor MAI ca toți polițiștii cu studii superioare să primească acest spor. Însă cei de la Ministerul de Interne au fost de acord să beneficieze de această majorare salarială doar polițiștii care au studii superioare în conformitate cu fișa postului. Spre exemplu, dacă are studii de Finanțe, va beneficia de acest spor doar dacă lucrează la un serviciu din poliție ce are legătură cu Finanțele.
De asemenea, vor beneficia de un spor de 30% toți polițiștii care lucrează în zona operativă. SNPPC, prin Dumitru Coarnă, a identificat 6.000 de polițiști de frontieră care, deși lucrau în linia întâi, primesc mai puțini bani decât șefii lor, care ocupă un post călduț la birou.
Ei bine, MAI și SNPPC s-au înțeles ca acei 6.000 de polițiști să primească sporul de 30%. Totodată, toți polițiștii din linia întâi vor primi sporul de 30%, asemeni polițiștilor din zona operativă ce lucrează la Inspectoratul General al Poliției Române.
„Vor aplica fidelitatea, funcție de vechime în poliție, așa cum e în Ordonanța nr. 75/2020 – 5, 10, 15, 20%. La agenții de poliție cu studii superioare, eu am solicitat să li se aplice tuturor agenților cu studii superioare sporul de 25%, ei au prins în normă doar acolo unde fișa postului are legătură cu studiile.
Iar la pericol, am solicitat să li se aplice tuturor polițiștilor din zonele operative sporul de pericol la nivel maxim – de 30%. Am identificat 6.000 de polițiști din zona Poliției de Frontieră, din zona operativă, care erau în linia întâi și primeau sporul cel mai mic. Șefii de structuri primesc sporuri mari, iar polițistul din linia întâi, un spor mic.
În urma solicitărilor noastre, cei 6.000 de polițiști de la Frontieră vor fi luați prin similitudine cei de la IGPR și vor primi sporul de 30%. La IGPR, polițiștii din zona operativă au 30% spor de pericol și atunci când analizăm organigrama pe linia ordonatorului de credit, secundar pe secundar, terțiar pe terțiar, vor fi incluși și cei de la Frontieră, din zona operativă, la 30%. La fel se va proceda și în cazul celor din zonele neoperative, pentru că la IGPR sunt un pic mai mari sporurile decât la IGPF”, a dezvăluit Dumitru Coarnă, după consultările pe care le-a avut cu șefii MAI.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Botoșănean plin de tupeu la volanul unei mașini prin oraș: Le-a tăiat calea polițiștilor locali
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Charles Petro va juca pentru Malawi în calificările Cupei Africii pe Națiuni
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Doi medici noi au promovat concursul la Spitalul Județean – SECȚIILE
Oana Sava
Nov 06, 2024