Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară. Acestea au efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.
Chiar dacă, îngheţata și produsele ţinute la frigider sunt tentante, nu fac bine corpului. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei.
Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană, notează CSID.ro.
Legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă. Pepenele este un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.
Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată. (Sursa: Mediafax)
Artizanul (ne)cunoscut al României care s-a stins la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
O parohie din Protopopiatul Dorohoi face pregătiri pentru colinde
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Declarația zilei 1 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024