După scandalul provocat de cazul „puilor vopsiți”, inspectorii sanitari au efectuat zeci de teste și au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.
În urmă cu o lună, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat o serie de controale la toți producătorii de carne de pui, după ce a fost descoperit faptul că puii erau colorați artificial cu o substanță galbenă.
Inspectorii sanitari au făcut mai multe verificări, iar acum Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a dat undă verde consumului de carne de pui, potrivit antena3.ro.
Alexandru Bociu, președintele ANSVSA
„Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți. Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum”
Potrivit președintelui ANSVA, puiul galben nu a fost vopsit, ci mai degrabă producătorii ar fi folosit pigmenți.
Redacția Botoșăneanul
Sep 25, 2024
Au început înscrierile la Școala de Subofițeri de Pompieri: SUTE de locuri disponibile
Redacția Botoșăneanul
Sep 25, 2024
Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi va fi în sărbătoare
Redacția Botoșăneanul
Sep 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 25, 2024