Într-o perioadă în care au loc mai multe activități de organizare în școlile din Botoșani pentru pregătirea noului an școlar, majoritatea directorilor botoșăneni sunt în concediu de odihnă.
Iar situația este valabilă în toate județele țării. Conform legislației, într-un an calendaristic directorii au dreptul la 62 de zile concediu de odihnă. Iar mulți dintre ei preferă, evident să-și ia concediu în sezonul estival.
Situația a fost adusă la cunoștința ministrului educației de către șefa educației din Timiș în cadrul unei videoconferințe la care au luat parte și autoritățile de la Botoșani.
Practic, inspectorul general din Timiș a cerut o modificare a legislației astfel încât în luna august directorii de școli să fie la muncă. Practic să se stabilească o altă modalitate de acordare a concediilor de odihnă. Mai ales că în prezent, directorii unităților de învățământ nu se mai pot plânge de faptul că au salarii mici.
Ministrul educației interimar, Daniel Breaz a declarat că deja se caută soluții pentru această problemă.
Un punct de vedere în acest sens a avut și ministrul MAI, Mihai Fifor.
„Aveți mare dreptate ce spuneți, unitățile de învățământ unde sunt probleme de rezolvat, poate directorii își întrerup concediul dacă sunt în concediu de odihnă și vin la treabă”,
Mihai Fifor, ministru interimar MAI
Gabriel Hârtie, șeful educației botoșănene susține că situația este valabilă inclusiv la Botoșani.
„Situația este valabilă în toată țara, nu numai într-un anumit județ. Vă dăm exemplu cu activitățile din luna în august în școli, mai avem activitatea de inspecție care se face prin corpul de control al ministrului. Avem aceste verificări mixte plus tot ceea ce înseamnă pregătirea școlilor. Și pe de altă parte ministerul ne obligă să-i trimitem în concedii pe directori, legislația este de 62 de zile și eu ca și angajator sunt obligat să-i ofer 62 de zile pe an de concediu plătit”,
Gabriel Hârtie, inspector general IȘJ
Concediul este defalcat de comun acord pe perioada anului timp de 62 de zile.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024