Concurs de proiecte dotat cu premii de 2.000 euro și discuții despre Uniunea Europeană în cadrul campaniei „Europa, casa noastră” în două unități de învățământ din Botoșani.
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a lansat a cincea ediție a campaniei de informare și comunicare „Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal și are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.
Campania „Europa casa noastră” se va derula pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Dezvoltării și conţine două seturi de activităţi: „Vizite şi dezbateri în şcoli” și concursul de proiecte „Lider european”. Echipa de comunicatori va organiza două întâlniri cu elevii din județul Botoșani: joi, 28 mai 2015, la ora 10:00, la Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău, iar la ora 12:00 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, unde se va discuta despre arta de a vorbi în public, leadership și va fi prezentat concursul de proiecte Lider European.
Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web: www.europacasanoastra.ro ce oferă elevilor şi profesorilor, participanţi în program, conţinut educaţional, o serie de servicii şi aplicaţii utile. Coordonatorii invită şcolile din România să participe în program prin completarea formularului online care este deschis la adresa menţionată. Şcolile și liceele participante vor putea apoi publica rapoarte şi fotografii realizate în cadrul evenimentelor lor.
„Vizite şi dezbateri în şcoli”, primul set de activităţi, va da ocazia participanţilor să întâlnească personalităţi publice sau cetăţeni obişnuiţi cu care să intre în dialog. „Lider european” va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională.
Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reușite opt proiecte se vor califica în etapa finală, când vor merge la București și își vor prezenta proiectele în fața unui juriu. Se vor acorda trei premii (premiul I – 700 euro, premiul II- 500 euro, premiul III- 300 euro) și cinci mențiuni a câte 100 euro fiecare.
Bănuieli de infidelitate și răzbunare brutală: Medicul i-a recomandat repaus sexual
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Tragedie în familia interpretului Igor Cuciuc: Fiica sa a murit la numai 17 ani
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Valeriu Iftime: Gata cu lucrurile de mântuială
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024