O nutriţionistă din Botoşani a reuşit, după ani de încercări, să facă propriile reţete de paste de casă.
Botoşăneanca spune că a reuşit să facă paste ca în Italia şi pe deasupra sută la sută naturale. Pasiunea a fost transformată în afacere şi a investit peste 100.000 de euro într-o linie de producţie ultra-modernă.
Marcela Dulgheru este un tehnician nutriţionist din Botoşani, care şi-a dedicat întreaga viaţă alimentaţiei sănătoase şi sportului. De când se ştie este îndrăgostită de pastele făinoase. Îi place să le mănânce, îi place să le facă. De aproape 17 ani visează să-şi facă propria reţetă de paste făinoase.
Abia după multe teste şi investiţii a reuşit să-şi îndeplinească visul. În momentul de faţă produce 5 sortimente de paste făinoase sută la sută naturale, după o investiţie de peste 100.000 de euro şi ani de căutări şi experimente.
Marcela Dulgheru a visat să producă paste încă din 2003. Îi plăcea să le mănânce, le consideră foarte sănătoase pentru organism şi totodată a văzut că sunt şi o oportunitate de afacere.
”Provocarea a venit în 2003 când am început să visez la o secţie de paste făinoase. Familia m-a încurajat să transform visul în realitate. Nu a fost usor să-şi deschidă respectiva linie de producţie a pastelor, dar dorinta de a face paste a făcut-o să depăşească toate obstacolele”,
Marcela Dulgheru.
Şi-a cumpărat utilaje din Italia, tocmai fiindcă acolo se fac cele mai bune paste. Cea mai mare provocare a fost însă găsirea reţetei potrivite. Să găsească reţeta care să-i placă şi să fie cât mai apropiată de pastele italieneşti, etalonul în domeniu. Botoşăneanca spune că au fost ani de încercări, de teste, de reţete, ca până la urmă să găsească secretul, citează publicația Adevărul.
”Eu doream să fac paste cât mai naturale, de casă, aşa că am cochetat cu multe reţete. Abia după multe încercări, am reuşit să realizez produsul dorit de mine. În momentul de faţă produc paste după aceeaşi reţetă şi au acelaşi gust cu pastele italieneşti”,
Marcel Dulgheru
Botoşăneanca spune că pastele sale sunt sută la sută naturale, dar în acelaşi timp au gustul autentic al pastelor italieneşti. Pentru realizarea lor foloseşte o făină specială din grâu. Practic, este un amestec de făină superioară cu făină grifică. Totodată, preparatele conţin doar făină şi apă.
”Pastele fainoase produse de noi contin doar făină şi apă, fără niciun altfel de aditivi alimentari”, spune Marcela Dulgheru.
Anul acesta, prin fonduri europene, a reuşit să cumpere şi utilaje de ultimă generaţie pentru producţia pastelor, o investiţie de 100.000 de euro. Cu aceste utilaje, botoşăneanca produce 5 tipuri de paste realizând propriul brand numit ”Domino”.
”Deşi sunt produse cu echipamente de ultimă generaţie, am păstrat reţeta tradiţională”,
Marcela Dulgheru, care menţionează că pastele au multe beneficii.
”Pastele făinoase sunt o sursă de carbohidraţi esenţiali în alimentaţia zilnică a omului pentru o bună funcţionare a organismului. Este indicat să echilibrăm în dieta zilnică proporţia macronutrineţilor, încât să avem atât proteine, grăsimi, cât şi carbohidraţi. Pastele făinoase reprezintă o variantă potrivită ca sursă de energie pentru orice tip de masă, putând fi preparate şi combinate într-o grămadă de feluri”,
Marcela Dulgheru.
Botoşăneanca îşi vinde pastele în reţele de magazine cu produse tradiţionale şi totodată online, mai ales în această perioadă.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
Valeriu Iftime, dezamăgit după înfrângerea cu Rapid din Cupă: Mi s-a părut un meci urât
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Sucevean oprit în trafic la Botoșani: CE au confiscat polițiștii după control
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Botoșănean FĂRĂ permis prins la plimbare pe o stradă din municipiu
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Bogdan Cosmescu, nemilos la adresa FC Botoşani: De ce s-au mai prezentat?
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024