Profesoara a ales o metodă inedită şi deosebit de eficientă de a preda materia în aşa fel încât să poate fi folosită în mod practic de elevi.
Şi-a făcut un canal de YouTube şi le prezintă şcolarilor moduri în care pot adapta cunoştinţele la viaţa reală.
Daniela Florin Hriscu are 28 de ani şi este profesor de desen în municipiul Botoşani. A predat inclusiv la Liceul de Arte. Daniela nu este însă un profesor obişnuit. Cel puţin asta cred mulţi dintre elevii ei. Şi asta în condiţiile în care alege de multe să predea materia într-un mod total inedit, atrăgător chiar şi pentru cei de la clasele de mate-info dar mai ales aplicat vieţii de zi cu zi.
Propriu-zis elevii învaţă să folosească cunoştinţele dobândite la desen în viaţa cotidiană,inclusiv pentru a-şi asorta hainele, pentru a-şi înfrumuseţa camerele şi chiar pentru a distinge între kitsch şi operă de artă, în toate domeniile.
Mai mult decât atât, pe timp de pandemie, Daniela Hriscu a dezvoltat un proiect educaţional unicat la Botoşani, folosind un canal de you tube pentru a face lecţii practice, cu demonstraţii pentru elevi.
Daniela Hriscu, încă din momentul în care a ajuns la catedră şi-a dorit un canal de you tube unde să poată preda, într-un mod alternativ, sfaturi practice pentru elevi şi mai ales cum să-i înveţe să folosească noţiunile de la desen în viaţa de zi cu zi, scrie Adevărul.
Începutul a fost timid dar odată cu pandemia şi necesitatea de a ţine legătura cu elevii, Daniela Hriscu a lucrat intensiv la dezvoltarea propriului canal de you tube, în scopuri didactice.
L-a numit ”Doamna de Desen” şi a început să realizeze clipuri în care demonstra şi explica elevilor cum să folosească noţiunile de la desen în viaţa de zi cu zi.
”Ideea propriului meu de canal de YouTube s-a născut încă de pe vremea când urmam Masterul în ”Educaţie prin arta Vizuală”, însă o idee bine conturată al acestuia mi-a venit abia după primul an de învăţământ, dar am avut curaj sa mi-l lansez abia din perioada instaurării carantinei. Am pornit de la ideea că platforma YouTube este printre cele mai accesate de către elevi şi mi-am zis că ar fi mult mai uşor, lejer şi plăcut pentru ei recuperatul orelor în această manieră, mai ales că este public şi toţi au acces la el. Vreau să împart bucuria orei de desen cu toată lumea, fie elevi, părinţi sau chiar colegi de breaslă, ca să-i inspire şi să-i ajute pe aceştia în viața lor cotidiană, cât şi în demersurile lor educaţionale.”, spune pentru sursa citată Daniela Hriscu.
Prin intermediul clipurilor postate pe ”Doamna de Desen”, Daniela Hriscu le arată elevilor cum să-şi personalizeze camera prin pictură murală pe înţelesul tuturor, cum să-şi personalizeze hainele sau alte accesorii, cum să folosească amestecurile de culori. Inclusiv fetele sunt învăţate ce culori de ruj se potrivesc sau cum să îmbine culorile machiajului. Nu sunt excluse nici teme despre tipurile de inteligenţă sau informaţii inedite din viaţa marilor artişti.
”Atât la orele de la catedră, cât şi pe canalul de YouTube pun accentul pe "Doza practică de desen", căci, în mod paradoxal, deşi prea putini în viaţă vor urma o carieră de pe urma desenului, noţiunile învăţate, precum contrastele cromatice, sunt folositoare în viaţa de zi cu zi. Cu toţii suntem nevoiţi la un moment dat, de exemplu, să ne alegem îmbrăcămintea potrivită, iar alegerile noastre vizavi de culoarea, tenta, textura, modelul şi calitatea acesteia reflecta gustul nostru estetic, lucru ce ia naştere la ora de desen”, precizează Daniela Hriscu.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Artizanul (ne)cunoscut al României care s-a stins la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
O parohie din Protopopiatul Dorohoi face pregătiri pentru colinde
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Declarația zilei 1 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024