Trei de la PP-DD
Înştiinţaţi de ceva vreme despre faptul că urmează să se adopte ordonanţa de urgenţă prin care aleşii locali să nu îşi mai piardă mandatele dacă schimbă partidul, PSD-iştii botoşăneni aveau făcute planurile chiar înainte ca ieri Guvernul să aprobe amintitul act normativ. Prima şi cea mai importantă ţintă a o reprezintă răsturnarea situaţiei din
Consiliul Judeţean Botoşani. Acolo social-democraţii au doar nouă consilieri şi au nevoie de 17 pentru a căpăta controlul. PSD-iştii ar urma să îi aducă de partea lor pe cei doi plus consilieri de la PP-DD, formaţiune cu care deja există o înţelegere la nivel central, adică
Dorin Ciuştea, Verginel Vacariu şi Mihai Aniţulesei. Primul este la ora actuală cel mai critic consilier la adresa preşedintelui
CJ Botoşani, Florin Ţurcanu şi ar urma să i se propună funcţia de vicepreşedinte, iar al treilea a fost exclus din Partidul Poporului – Dan Diaconescu.
Doi de la PNL
Alţi doi consilieri judeţeni ar urma să fie „transferaţi” chiar din rândurile liberalilor, mai exact ar urma să treacă la Partidul Reformator Liberal, o anexă creată de PSD tocmai pentru ca trădătorii PNL să aibă un pretext de a părăsi partidul tot, pur teoretic, pentru un partid de dreapta. Unul dintre cei doi consilieri are deja în familie oameni la PSD, celălalt a început să-şi critice colegii inclusiv pe forumurile ziarelor, fără a-şi face însă publică identitatea.
Şi încă trei de la partiduleţe
S-ar ajunge astfel la 14. Al 15-lea ar fi
Ionel Tacu, singurul reprezentant al Partidului Conservator, care este practic obligat să susţină PSD dat fiind faptul că PC guvernează alături de PSD, iar ultimii doi asupra cărora ar urma să se facă demersuri sunt consilierii de la PNŢCD şi PER,
Marius Bogdan, respectiv
Mircea Costea, care au candidat alături de PDL pe lista Mişcării pentru Botoşani.
Primul este medic de familie la Flămânzi - Frumuşica şi are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate condusă de PSD-istul Costel Lupaşcu, acuzat în nenumărate rânduri că acţionează politic împotriva managerului liberal de la Spitalul Judeţean.
Al doilea vicepreşedinte ar urma să fie desemnat din rândurile Partidului Reformator Liberal sau chiar de la PSD, fiind vehiculat numele fostului vice Paul Pavăl, care în ciuda asigurărilor date de şefii judeţeni ai partidului, însă nu a fost pus director nicăieri.
Presiuni uriaşe
Social-democraţilor li s-a interzis de la nivel central să părăsească judeţul pentru perioade lungi de timp, trasându-li-se clar misiune ca în cele 45 de zile prevăzute de OUG principala preocupare să o constituie aducerea a câţi mai mulţi aleşi locali.
Este aşteptată exercitarea unei presiuni imense asupra primarilor şi consilierilor, de la chesituni de ordin administrativ, precum semnături de la ministere şi acordarea de fonduri, până la cele de ordin personal, care să le vizeze locurile lor de muncă sau ale soţilor-soţiilor.
Miza cea mare rămâne majoritatea din
CJ Botoşani, PSD-iştii considerând că odată câştigată bătălia aici se va da un semnal în întreg judeţul şi celelalte majorităţi vor fi refăcute mult mai facil.
CITEŞTE ŞI:
Cătălin Flutur, atac la ordonanța traseiștilor : Aleșii locali luați cu japca
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Dispută la Somax TV: Primari care trăiesc în minciună… mai puţin Relu de la Săveni