Doina Cepalis deţine o diplomă de licenţă în economie, acordată de Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi şi, după terminarea studiilor, a fost contabil la două firme.
La 29 de ani a participat la înfiinţarea a patru societăţi pe acţiuni: Moldova SA, Siretul SA, Casa Romaşcană SA şi Favorit SA, toate desprinse din Întreprinderea Comercială de Stat Mărfuri Alimentare şi Alimentaţie Publică Roman. A avut mai întâi funcţia de director economic, iar apoi pe cea de director general şi administrator până în 2000 la SC Moldova SA. Visul ei a fost însă să aibă propria fabrică.
După o experienţă antreprenorială în domeniul textilelor, care s-a soldat cu un faliment, a pus bazele companiei Te-Rox Prod, lansată în aprilie 2007, care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii.
Doina Cepalis a vândut în 2020 grupul Te-Rox Prod suedezilor de la Holmbergs, grup în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital şi şi-a păstrat funcţia de CEO al companiei. După tranzacţie, produsele aveau să fie distribuite pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, amprenta globală a Holmbergs.
Într-un interviu acordat pentru zf.ro, antreprenoarea a povestit că o emisiune de business i-a marcat viaţa. Emisiunea o avea ca invitat pe Marie-Rose Mociorniţă, care vorbea despre tatăl ei, celebrul industriaş român din epoca interbelică.
A fost momentul în care Doina Cepalis și-a dorit să devină industriaș.
”Cum se putea realiza acest obiectiv? Participând la licitaţii cu Fondul Proprietăţii de Stat, care îşi vindea din active. M-am dus spre Bacău, am pierdut toate licitaţiile pentru că mă înscriam la orice licitaţie şi într-un final, singura companie pe care am adjudecat-o (Integrata SA –n.r.), îmi place să îmi spun că am cumpărat-o doar cu buletinul, deşi procesul a fost mult mai complex”,
Doina Cepalis, director general greupul ”Te-Rox”.
Problemele au început la scurt timp.
”Imediat după ce am luat la fabrica, am avut grevă. M-am urcat pe un palet şi am vorbit către 600 de oameni. Am luat fabrica şi după ce am luat-o, am constatat că pe lângă datoriile pe care le avea, se mai adunaseră încă 2 milioane de dolari. Am intrat într-o fabrică unde nu eram dorită pentru că se dorea să fie cumpărată de programul asociaţiei salariaţilor. Aşadar a fost foarte greu, nu am fost dorită de comunitate, am fost ameninţată cu dosare penale şi cu interpelări la Parlament. Eu mi-am spus că dacă voi reuşi ca timp de şase luni, un an, doi, să fiu proprietarul unei fabrici, pentru mine este cea mai impresionantă realizare, pe plan personal, asta mi-am dorit”,
Doina Cepalis, director general greupul ”Te-Rox”.
A adăugat că nu i-a fost teamă de eșec întrucât singurul lucru pe care îl avea atunci și îl putea pierde era un un apartament cu două camere.
Grupul Te-Rox este format din trei companii ce administrează un total de şase unităţi de producţie în trei judeţe, Neamţ, Iaşi şi Botoşani. Firmele din grup sunt: Te-Rox Prod, Te-Rox BhS Impex şi My Plast Investments.
În 2020 a fost nevoită să vândă ca să salveze businessul.
Angajări la Poliția Locală: Candidații puși mai întâi la o probă sportivă
Oana Sava
Oct 30, 2024
Preot din Botoșani mort la doar 37 de ani: Fratele nostru a trecut la Domnul
Oana Sava
Oct 30, 2024
Preoți din Botoșani, întâlnire emoționantă la 25 de ani de la absolvirea facultății
Redacția Botoșăneanul
Oct 30, 2024
DECIZIE la Tribunalul Botoșani în cazul ucraineanului care și-a ÎMPUȘCAT în cap prietenul
Oana Sava
Oct 30, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 30, 2024