Preşedintele interimar al UNPR Botoşani se retrage din politica la vârf. Eşecul de la alegerile locale l-a determinat să nu mai candideze în toamnă pentru un nou mandat de parlamentar. Conform protocolului încheiat la nivel central între PSD şi UNPR, social-democraţii ar urma să cedeze mai multe locuri eligibile progresiştilor.
În principiu, aceştia din urmă ar urma să îşi conserve actualele colegii, ceea ce înseamnă că, variantă confirmată parţial de unii lideri PSD Botoşani, organizaţia de aici va trebui să dea un loc unui UNPR-ist. În ciuda acestui lucru senatorul refuză cea de-a treia candidatură la Parlament.
„La cum s-a votat la alegerile locale, copilului meu, dacă ar avea 18 ani, mi-ar fi ruşine să-i spună să meargă la vot”, a afirmat
Liviu Câmpanu. Acesta şi-a anunţat şi liderii naţionali de dorinţa de a se retrage şi în aceste condiţii ar fi posibil ca PSD să cedeze un mandat de deputat şi nu unul de senator la Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
Câmpanu, între primar şi prefect : Ori câştigi, ori pleci acasă
Conţac sau Luca posibili succesori în Parlament
Printre numele vehiculate pentru o posibilă candidatură sunt Constantin Conţac, cel care a sprijinit din umbră UNPR încă de la înfiinţare şi Mihai Luca, preşedintele organizaţiei municipale, care a candidat la Senat în 2008 şi a obţinut peste 30% pe Colegiul Dorohoi, fiind însă devansat de Gheorghe Marcu. Liviu Câmpanu doreşte ca pe viitor să se concentreze asupra afacerii medicale pe care o are la Darabani. El a obţinut ceva peste 5% în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, însă UNPR nu a trecut pragul electoral şi nu a intrat în CJ. Timp de un mai bine de un deceniu, din 2001, când a devenit vicepreşedintele PNL Botoşani, Câmpanu a fost una dintre figurile centrale ale politicii botoşănene.
CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT ÎN 2006 CU LIVIU CÂMPANU:
« ERA NORMAL CA LA FIECARE SĂ APARĂ PROBLEME LEGATE DE MOŞTENIRI »