Lotul olimpic al României a obținut în acest an cel mai bun rezultat din istoria participării la Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului (Internațional Earth Science Olympiad-IESO): două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, anunța Ministerul Educației Naționale într-un comunicat remis miercuri.
Medaliile de aur au fost obținute de Andrei Sandu (clasă a X-a/Colegiul Național din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăuca, elev în clasa a XI – a la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani.
Irina Malina Strugaru (clasă a XI-a/Colegiul Național din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasă a X-a/Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.
Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcină de a realiză un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din acea zonă.
La ediția din acest an (a XI-a) a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în perioadă 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.
DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024