Florin Țurcanu a explicat că astfel șefii de la Apă au dorit să ducă la îndeplinire exact misiunea pentru care au fost trimiși pe funcții. Pe de altă parte, șeful județului este conștient de efectele acestei măsuri, din punct de vedere politic.
”
Nu este o hotărâre politică, aș fi nebun să spun ca țiganul la tei, aș fi eu nebun ca președinte să iau o hotărâre de asta, sigur o să mă voteze ăia toți la care le-au tăiat apa. Vă asigur că este o hotărâre strict administrativă a societății Nova Apaserv pentru a putea clarifica anumite aspecte ce nu au fost clarificate de foarte mult timp. Persoanele datornice trebuie să vină să-și facă un angajament”, a declarat
Florin Țurcanu.
Seria sistărilor de la serviciul public de alimentare cu apă ar fi avut efecte imediate printre debitorii a căror scări ar fi fost rebranșate la scurt timp. Florin Țurcanu este de părere că legea ar fi trebuit să-i permită și CJ-ului să poată subvenționa anumite structuri pe care le are în subordine.
”S-au făcut debranșări doar acolo unde peste 70% din locuitorii scării sunt rău platnici. Contractele individuale nu le-am făcut eu, așa era perioada. Au fost rebranșate șase-șapte scări imediat după clarificarea situației. Primăria poate subvenționa apa, gunoiul la unitățile care sunt în proprietatea lor adică căminele și clădirile sociale. Noi CJ-ul nu putem subvenționa însă Primăria poate, Apa a făcut de două-trei ori adresă și nu au vrut”, a mai spus
Țurcanu.
În jur de 30 de scări de bloc au rămas fără apă din cauza datoriilor. Sistarea nu este totală, iar cetățenii primesc apă după un program prestabilit.
(G.E.)
CITEȘTE:
Debranșările masive de la apă dau roade: A început să se încaseze