Câtă nemernicie la compania de apă pe când frâiele erau liberale. Cuvintele indignate aproape că nu se mai terminau când se aducea aminte de salariul de invidiat al directorului general, în special, deși și ceilalți sunt remunerați la fel de generos. După câteva luni de zile de care pe care, partidul pe val și-a impus propriul om.
Gabriel Cîrlan și-a dat demisia deși înțelesese de mult timp că trebuia să facă acest lucru. Asta după ce au fost mai multe ieșiri publice în care i se critica salariul care le depășește pe cele ale președintelui Consiliului Județean.
Inclusiv ale vicepreședinților.
Cât tupeu!
Locul lui Cîrlan care nu a scăpat de șefie, a fost luat de social democratul Ady Petrușcă, agreat de PSD-iștii care se află în fruntea județului.
A trecut o lună și jumătate de când noul director și-a început activitatea. Și, ghiciți ce…
Pe același salariu pe care l-a avut și Gabriel Cîrlan!
Liviu Constantin Toma, vicepreședintele CJ : ”Mandatul i-l dă Consiliul de Administrație și trebuie văzut dacă i s-a păstrat sau nu. Presupun că da, pentru că până la urmă ca atribuții le are pe cele ale fostului director. Până la o nouă organizare, un nou concurs și un nou contract de mandat este greu să intervii”
Deci este normal ca el să aibă același salariu?
”Da, pentru că el a preluat aceleași atribuții, aceiași indicatori și nu putea altfel. Dacă CA pe un nou contract de mandat, pe o nouă selecție, gândește altfel indicatorii, atunci pot să discute mai mult sau mai puțin remunerația”
Liviu Constantin Toma, vicepreședintele CJ
Președintele Consiliului Administrație, confirmă.
Dan Deleanu susține că noul contract de management cu numele lui Ady Petrușcă pe el ”a fost preluat exact în condițiile dlui Cîrlan, pentru că este un contract care rezidă din timp”. Și că acest contract a fost întocmit de o cunoscută firmă de avocatură din Botoșani, pentru Cîrlan, în era Țurcanu la CJ.
Dacă a mers la Cîrlan, merge și la Petrușcă.
Pentru semnarea unui nou contract de management este nevoie de demararea de negocieri de către membrii CA din comitetul de nominalizare și remunerare al societății Nova Apaserv.
Lucru care cel mai probabil nu se va întâmpla pentru că nimeni nu își asumă ajustarea unui salariu fără a plângere ulterioară în instanță.
Anul viitor în mai expiră contractul de management preluat de Ady Petrușcă.
Cel mai indignat de cardul de salarii al directorului general de la Nova Apaserv, Costică Macaleți, s-a resemnat între timp.
”Dacă nu-l poate modifica, nu-l poate modifica, asta e situația”.
(?!)
Ciuma a devenit muma iar șeful de la județ vine și cu explicații pe măsură.
”Nu pot să fac abuz în serviciu și nu îl voi face, dar mi-am dat cu părerea cu nu e corect. Deși eu m-am interesat la celelalte companii de apă, toți au niște salarii foarte mari. Nu este corect nici acum, dar asta este, suntem încorsetați de legislație, de reglementări, de proceduri. Nu este corect nici acum. Nu e corect ca un director de la operatorul de apă din țară să aibă salariul mai mare decât a prim ministrului”
Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani
Macaleți a uitat de binele orașului pe care-l dorea din perioada în care Gabriel Cîrlan încă se încăpățâna să fie director general:
„La Nova Apaserv sunt șase directori. Cred că sunt prea mulți. Am auzit că unul din directori are vreo nouă consilieri, parcă ar fi la președinția României. Și asta pe banii contribuabililor, și cu salarii aferente. Pentru că le dă voie legea își permit. Trebuie ca salariile să fie conforme cu ce se întâmplă în oraș, să fie de bun simț”, declara pe atunci Costică Macaleți.
În prezent, probabil că lucrurile sunt în regulă în oraș, iar salariul a devenit unul de bun simț.
Dincolo de salariul lui Ady Petrușcă care nu mai este chiar așa de mare, la compania de apă nu s-au schimbat prea multe lucruri.
Din contră.
Însă nu astea sunt problemele. De fapt, scopul a fost ca PSD—iștii să pună gheara pe un salariu de peste 100 de milioane de lei vechi.
Chiar dacă nu e corect!
Liviu Ciobotariu, după înfrângerea cu Rapid: Mă așteptam la mai multe de la elevii mei
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Jocurile video vor deveni materie opțională în licee: Decizia a fost luată de Ministerul Educației
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Artizanul (ne)cunoscut al României care s-a stins la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
O parohie din Protopopiatul Dorohoi face pregătiri pentru colinde
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Declarația zilei 1 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024