”Cozonacul se face cu mac și nucă. Macul se fierbe în lapte cu zahăr și se strecoară și se pune separat. Nuca se dă prin mașina de tocat. Coca de cozonac este aceeași numai că se face cu produse bio. Mă refer la ouăle din cuibar, laptele era de vacă, nu cumpărat. Compoziția pentru cozonacul făcut în Bucovina sau oriunde în altă parte este aceeași. Diferă umplutura și dacă pui multă cremă, când spun multă cremă mă refer la nucă, mac, stafide, rahat. Când eram mici voiam cozonacul pufos, bine crescut, cozonacii erau copți în cuptorul afară cu lemne. Pasca era tot din produse bio, brânza era de vaci. Acum bunica nu mai are vaci, dar trăiește, are 90 de ani, și tot gătește. Își gătește singură cozonacul, pasca, face ouă roșii.”
Liliana Mincă, președintă ALDE Botoșani și vicepreședintă ANPC
Trecerea la ora de iarnă: Impactul și efectele asupra organismului
Redacția Botoșăneanul
Oct 27, 2024
Tânăr din Botoșani, în semifinala Arenei Bucătarilor
Redacția Botoșăneanul
Oct 27, 2024
Asfaltări finalizate pe două drumuri județene
Redacția Botoșăneanul
Oct 27, 2024
Cosmin Andrei a depus jurământul pentru al doilea mandat: Să construim un Botoșani modern și prosper
Redacția Botoșăneanul
Oct 27, 2024
Băieții de la Vunk au sosit la Botoșani, astăzi au concert – ORA spectacolului – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Oct 27, 2024