(P) Chiar daca pare un utilaj impunator, special creat pentru a lucra in conditii dificile, motosapa se poate defecta daca nu este folosita si intretinuta in mod corespunzator. Multi utilizatori se bazeaza strict pe intuitie sau pe experienta anterioara si, de obicei, nu citesc instructiunile de folosire inainte de a pune in functiune aparatul. Acest comportament este unul riscant pentru piesele motosapei, care se pot defecta si pot duce la distrugerea intregului angrenaj.
In oferta magazinului online Roco Piese gasesti nu mai putin de 890 de piese de motosapa, de la producatori precum Honda, Briggs & Stratton, Robin Subaru si Tecumseh.
Totusi, ca sa nu ajungi sa cheltui o avere pe acestea si ca sa reusesti sa le prelungesti durata de viata, este nevoie sa cunosti cateva reguli mai mult sau mai putin intuitive. Acestea te vor ajuta sa iti maresti productivitatea, dar si sa iti reduci cheltuielile si sa evoluezi de la un agricultor amator la unul profesionist.
1. Nu suprasolicita piesele de motosapa! Chiar daca iti doresti sa sapi repede si cat mai adanc, gandindu-te ca astfel vei reusi sa termini treaba intr-un timp mai scurt, te sfatuim sa nu faci acest lucru. Daca activezi intr-un sol tare, care nu a fost udat cu cateva zile inainte de lucrare, nu incepe sapatul la o adancime mai mare de 5 centimetri.
In caz contrar, piesele de motosapa se vor defecta, iar aceasta se va infunda, ceea ce va duce la costuri mari. In schimb, afunda motoutilajul treptat in sol, pentru ca acesta sa aiba timp sa se adapteze.
2. Nu efectua miscari nenaturale, lasa motoutilajul sa lucreze! Multi utilizatori au tendinta sa conduca ei aparatul, in loc sa se lase condusi de acesta. Daca fortezi sau impingi echipamentul sau tragi de ghidon pentru a introduce dintii de sapare mai adanc in sol, piesele de motosapa sunt in pericol sa se strice.
De asemenea, un alt sfat care poate parea logic, insa de care unele persoane nu tin seama, este sa nu calci niciodata pe pamantul proaspat lucrat, ci sa ghidezi utilajul din lateral.
3. Asigura-te ca beneficiezi de vizibilitate maxima! E lesne de inteles ca lucrul pamantului trebuie facut doar in timpul zilei si, in general, in conditii de luminozitate si vizibilitate bune. In caz contrar, exista riscul ca piesele de motosapa, in special cele ascutite sau aflate in miscare, sa te raneasca.
Mai mult decat atat, chiar daca lucrezi solul in timpul zilei, trebuie sa ai garantia ca picioarele tale sunt in deplina siguranta si ca ghidonul motoutilajului este tinut ferm, pentru ca acesta sa nu scape de sub control.
4. Mare atentie la corpurile straine din sol! Deja am vazut cum se comporta piesele de motosapa in cazul unui sol dur, insa situatia este chiar mai grava in cazul in care motoutilajul "prinde" un corp strain. Mai exact, ne referim la pietre, cioburi sau bucati de sticla, fier etc. In acel moment, trebuie oprit motorul dispozitivului, decuplat cablul de aprindere a bujiei, iar eventualele pagube trebuie evaluate pe loc, inainte de continuarea lucrarilor.
RAR, apel lansat către toți șoferii care vin cu mașina la verificarea tehnică
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
O comună din Botoșani nu are drumurile asfaltate, dar are piste pentru biciclete
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Doi titulari ai FCSB în pericol să rateze meciul cu FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Două medicamente de bază ar putea dispărea din farmacii
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024