La mai puțin de jumătate de an de la data la care și-a pierdut postul de manager la Spitalul Județean, Corneliu Mihai încearcă să revină pe post. Fostul comisar șef al Gărzii Financiare și-a depus candidatura la concursul organizat de Consiliul Județean pentru ocuparea funcției de director la ”Mavromati”.
Ex-directorul economic de la SC Nova Apaserv SA s-a înscris în competiție cu proiectul de management ”Performanța clinică și financiară a activităților spitalului”.
După cum reiese chiar din titlu și se confirmă și în conținut, Corneliu Mihai, economist de profesie, pare să fie în continuare obsedat de cifre, chiar dacă mai mult sau mai puțin oficial i s-a tot reproșat în timpul exercitării funcției că sacrifică sănătatea pacienților pentru obținerea unor rezultate financiare pozitive.
Astfel, jumătate din proiectul de management prin care încearcă recâștigarea postului pierdut în vară nu este altceva decât o lungă și amănunțită analiză financiară a spitalului cu tot felul de tabele.
Practic, 50% din proiect, adică din plan, reprezintă de fapt o analiză a ceea ce a fost din 2016 ca surse de venituri, personal, tipuri de cheltuieli.
Iar după patru ani în funcție și o pauză de câteva luni, fostul subprefect pare să fi descoperit America.
”Cheltuielile de personal reprezintă o pondere însemnată în totalul cheltuielilor. O politică de personal necorespunzătoare poate conduce la dezechilibre financiare și implicit afectarea activității curente a spitalului (diminuarea resurselor alocate pentru medicamente, materiale sanitare, piese de schimb și dezinfectanți)”,
Corneliu Mihai, în proiectul de management.
Abia în partea a doua a proiectului sunt identificare problemele prioritare:
- Modernizarea infrastructurii Spitalului Județean și relocarea mai multor secții;
- Asigurarea unui echilibru financiar – scopul fiind acela de creare a unei bune funcționări a spitalului și neînregistrarea de arierate.
Pentru rezolvarea acestor probleme fostul director de la Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale propune construirea practic a unui... mini-spital în curtea actualului spital.
Culmea, noua clădire se dorește a fi amplasată chiar în curtea dinspre strada Marchian, care și așa este mereu supraaglomerată, accesul se face de ani de zile foarte greu și extrem de rar se găsesc locuri libere de parcare.
Mai exact, Corneliu Mihai își dorește ridicarea unui corp CPU-bloc operator + ATI cu demisol, parter și două etaje.
”Se vor respecta toate circuitele funcționale și va permite relocarea mai multor secții (Chirurgie pediatrică, CPU, Ortopedie – Traumatologie)”,
Corneliu Mihai, în proiectul de management.
Decembrie 2022 este data prevăzută pentru finalizarea lucrărilor.
Nu am găsit nicăieri în proiectul de management o explicație privind modul în care vor accede automobilele personalului medical, pacienților și aparținătorilor în curtea de la ”Mavromati” după ce se va da în folosință minispitalul. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu se pomenește ceva despre circuitul auto, inclusiv al ambulanțelor spre Unitatea de Primiri Urgențe, pe perioada șantierului.
La concursul organizat de Consiliul Județean s-au mai înscris și Livia Mihalache, actualul director interimar, care propune înființarea unei secții de boli paleative tocmai la Maternitatea Botoșani și Mihai Mălaimare, care candidează cu proiectul ”Îmbunătățirea siguranței satisfacției pacienților din Spitalul Județean de urgență Mavromati Botoșani”.
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Post disponibil la farmacia de la „Mavromati”, candidații dau trei probe
Oana Sava
Nov 05, 2024
Bani de la Guvern pentru masa de Crăciun: CINE sunt cei care beneficiază de ajutor
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșănean BĂTUT în propria casă de un adolescent de 15 ani: Un amic a postat filmarea pe internet
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșănean prins BEAT și fără permis în trafic: A fost reținut de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024