Iulian Rotariu a ajuns la Prefectură vineri dimineață alături de mai mulți colegi pompieri. Vorbea modest cu toți și când făcea cunoștință cu o persoană nouă, strânsul mâinii era urmat invariabil de o mică îmbrățișare. Pompierii au pus un banner pe cel mai înalt loc al sălii : ”Tu ești campionul nostru”. În față, la masă familia lui Iulian aștepta sfioasă începerea ceremoniei.
Erau acolo mama lui Iulian Rotariu, pompierul care a alergat 250 de kilometri prin deșert, soția și cei doi copii ai lui. Au venit să vadă cum este cinstit cel pe care-l iubesc.
Apoi în sală au început să apară cei care au dorit să-i fie alături în acțiunea în care Botoșaniul întreg a vrut să-i mulțumească băiatului în uniformă pentru ceea ce a făcut el pentru acest județ și pentru o întreagă țară.
Au luat cuvântul șefii orașului și județului, și cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.
Înainte de asta lui Iulian Rotariu i s-a cântat Imnul Național. Așa cum i se intonează selecționerei din toate domeniile sportive.
Apoi, într-o liniște admirativă, Iulian a povestit cum a fost acolo. Noi toți am văzut doar frânturi din experiența pe care el a trăit-o.
”A fost o onoare să pot participa la această competiție, la această anvergură a sportului, a fost o onoare să pot reprezenta cu cinste instituția în care lucrez, țara în care trăiesc. Competiția a fost acerbă, pentru mine o competiție frumoasă implică adversari pe măsură, am fost alături de concurenți campioni mondiali ai lumii la triatlon, la biatlon, am stat în cort de patru ori campioana mondială la maraton”
Iulian Rotariu, campionul botoșănenilor la Gobi March
Cinci zile de efort auto-susținut cu un rucsac de aproape 13 kilograme în spate. A ieșit al patrulea din lume.
”Startul competiției a fost de la altitudinea de 250 de m, am urcat primele zile până la altitudinea de 3.300 m, am prins ninsoare, am prins viscol, îngheț, dimineața când m-am trezit în a doua zi erau -4 grade, apa pe masă din sticle era înghețată. Pentru a putea ajunge în cea de-a patra zi la temperaturi de 35, 40 de grade, seara la 22:30 erau deja 35 de grade, o diferență foarte mare a temperaturii”
Iulian Rotariu, campionul botoșănenilor la Gobi March
Campionul de la Gobi March a povestit și o parte din trăirile pe care le-a avut de-a lungul celor șapte zile petrecute în deșert.
”Terenul foarte anevoios cu mult nisip, dune de nisip, aveam nisip în ochi, în urechi, în gură, peste tot. Am ajuns în a cincea zi în competiția în care aveam 88 de km am prins pragul temperaturii de 48 de grade, am alergat primii 30 de km eram al treilea în clasament în schimb, când am ajuns la unul dintre punctele de verificare în 10 minute am consumat în jur de 3 litri de isotonic și electroliți și mi-am schimbat cumva strategia competiției”
Iulian Rotariu, campionul botoșănenilor la Gobi March
Cineva din sală spunea că Iulian Rotariu a făcut ca numele Botoșaniului să fie rostit cu mândrie. Că mass-media redă doar lucrurile negative care se întâmplă.
Îl contrazicem!
Și ne plecăm cu respect în fața acestui bărbat!
Respect Iulian Rotariu!
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024