Brățările care au sistemul de alertă Butonul Roșu vor fi livrate acasă prin poștă, în perioada următoare, împreună cu un dispozitiv mobil.
Pensionarii singuri, care au anumite riscuri medicale sau locuiesc în medii izolate vor primi acasă o brățară prin care vor putea alerta autoritățile, în caz de urgență.
Persoanele în vârstă, singure, care au anumite afecțiuni medicale sau se află în localități izolate din țară vor fi incluse în sistemul de alertă Butonul Roșu. Acest serviciu presupune purtarea unei brățări care are un buton de alertă, pe care vârstnicii îl pot apăsa atunci când au nevoie, arată Impact.
Prin apăsarea butonului, pensionarii pot primi asistență personalizată sau ajutor în situații de urgență, fie că este vorba despre urgențe medicale sau ce țin de securitate. Poșta Română a transmis, prin intermediul unui comunicat, că a devenit partener în acest program și că lucrătorii poștali vor începe livrarea acestor brățări către persoanele care fac parte din program.
„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu. Astfel de servicii de asistenţă personală, ajutor de urgenţă, sănătate şi suport viaţă independentă sunt livrate, în comunitate, şi de alte companii poştale, cele mai avansate fiind cele livrate de Poşta Franceză”,
transmite Poşta Română.
Angajații Poștei Române se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor, îi vor înregistra în baza de date, conform istoricului medical și factorilor de risc, le vor face instructajul și le vor înmâna brățara împreună cu un telefon, care va asigura asistența la distanță.
Prin apăsarea butonului roșu de pe brățară, dispozitivul mobil este localizat prin GPS, fiind identificat beneficiarul, iar Dispeceratul Medical de Urgență primește acces la datele persoanei, declanșând protocolul personalizat.
În cazurile severe, este apelat serviciul de urgență 112. În funcție de gravitatea cazului, dispecerul va iniția protocolul corespunzător: alertarea contactului de urgenţă din apropiere, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, alertarea persoanelor care-l îngrijesc, potrivit sursei citate.
Botoșănean cu tupeu, prins BEAT la volan pe un drum din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
„Șofer” prins cu nereguli după un control la Vama Stânca
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Tânără FĂRĂ permis prinsă la plimbare de polițiști pe un drum din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Podul construit în urmă cu aproape 100 de ani va fi demolat
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024