De data aceasta, protestul este aprobat, iar numeroşi studenţi şi-au arătat susţinerea şi intenţia de a participa.
Botoșăneanul Theodor Gavril, studentul de la Litere care şi-a pus cortul în parcul de lângă Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" în semn de protest împotriva deciziei Ministerului de a relua cursurile în format fizic, a anunţat un protest vinerea aceasta. Asta după ce în urmă cu câteva zile el a fost alungat de paznici din fața Universității, pe motiv că acțiunea de protest nu este autorizată.
Conform declaraţiei tânărului botoșănean, protestul de vineri este aprobat deja de către Primăria Iaşi, iar numeroşi studenţi şi-au arătat susţinerea şi intenţia de a participa.
Theodor Gavril a realizat şi un sondaj în rândul studenţilor, dorind să afle câţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi de reîntoarcerea abruptă la cursurile faţă în faţă şi care sunt motivele invocate de către aceştia, scrie Ziarul de Iași. Totodată, chiar Theodor Gavril afirmă că sunt colegi de-ai săi care şi-au găsit locuri de muncă care le-ar fi permis participarea în mediul online la cursuri, dar nu şi prezenţa fizică, care, la fel ca el, au renunţat la chirii pentru că Universitatea anunţase deja maniera în care se vor desfăşura cursurile în semestrul al II-lea, sau studenţi pentru care efortul financiar ar fi prea mare să îşi găsească în acest moment o chirie în Iaşi.
"În data de vineri, 18 martie, în faţa Corpului A al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, vom protesta cu acordul Primăriei pentru a atrage atenţia asupra neregulilor generate de Ministerul Educaţiei", afirmă Theodor Gavril în mesajul postat pe mai multe grupuri de discuţie adresate studenţilor.
Tânărul student a primit numeroase mesaje de susţinere în urma sondajului realizat de către acesta, o parte dintre studenţi afirmând că ar fi fost mult mai bine începerea în format fizic din toamnă, subliniind că au colegi care vor fi nevoiţi să renunţe la studii din cauza schimbării sau cel puţin să îngheţe anul. Pentru alţii, este vorba de limitare a timpului, deoarece lucrează, în paralel îşi pregătesc şi lucrarea de diplomă, dar vor trebui să ajungă şi fizic la facultate. Alţi tineri se plâng de faptul că au încercat să îşi găsească deja chirii, dar proprietarii celor accesibile nu acceptă contracte decât pe cel puţin 6 luni. În plus, majoritatea proprietarilor solicită două sau chiar trei luni de garanţie, pe lângă plata primei luni de chirie, încheie sursa citată.
Liviu Ciobotariu mai vrea cinci jucători pentru a depăși criza de la FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte AUR Botoșani, promite schimbări reale pentru județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024