Procedura de evaluare a performanţelor profesionale se va aplica fiecărui angajat din spitale, în raport cu cerinţele postului.
Începând de anul viitor, toţi managerii de spitale, directorii medicali, şefii de clinici şi secţii, precum şi asistentele medicale şi personalul auxiliar şi TESA din instituţiile de sănătate public vor primi note de la 1 la 5 pentru activitatea prestată.
Potrivit ordinului ministrului Sănătăţii, Victor Costache, „evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual de execuţie şi conducere reprezintă aprecierea obiectivă a performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual, prin compararea gradului şi modului de îndeplinire a criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale stabilite cu rezultatele obţinute în mod efectiv de către personalul contractual, pe parcursul unui an calendaristic“.
Calitatea de evaluator o va avea cel care conduce sau coordonează compartimentul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea persoana evaluată şi persoana de conducere ierarhic superioară potrivit structurii organizatorice a unităţii sanitare publice, pentru persoanele de conducere.
Pentru conducătorii instituţiilor publice numiţi prin ordin al ministrului Sănătăţii, fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale se aprobă de ministrul Sănătăţii.
Calificativul acordat în baza fişei de evaluare a performanţelor profesionale individuale este aprobat de conducătorul instituţiei publice, iar pentru conducătorii instituţiilor publice numiţi prin ordin al ministrului Sănătăţii fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale se aprobă de ministrul Sănătăţii.
Calificativul final al evaluării se stabileşte pe baza notei finale, după cum urmează: între 1,00 şi 2,00 - nesatisfăcător, între 2,01 şi 3,50 – satisfăcător, între 3,51 şi 4,50 - bine, între 4,51 şi 5,00 - foarte bine.
Pentru a obţine nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare se face media aritmetică a notelor acordate pentru îndeplinirea fiecărui criteriu de performanţă. Semnificaţia notelor este nota 1 - nivel minim şi nota 5 - nivel maxim.
Ulterior finalizării fişei de evaluare are loc interviul, scrie ziaruldeiasi.ro. Interviul este o discuţie între evaluator şi persoana evaluată în cadrul căreia se aduce la cunoştinţa persoanei evaluate rezultatul evaluării.
Refuzul persoanei evaluate de a semna raportul de evaluare nu împiedică producerea efectelor juridice ale acestuia.
În ordin nu este precizat însă ce se întâmplă cu persoana notată cu 1, dacă rămâne sau nu în sistem sau dacă îi sunt afectate veniturile.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Un botoșănean declarat cea mai obedientă slugă a lui Ceaușescu, dormea la ușa dictatorului
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024