Județul Botoșani este cel mai mare furnizor de carne de miel din România.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani estimează sacrificarea, în perioada sărbătorilor pascale, a aproximativ 10.000 de miei.
Precizările vin de la directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Mihai Ţurcanu.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt autorizate pentru sacrificarea ovinelor cinci abatoare, Botoşaniul fiind judeţul cu cea mai mare capacitate de sacrificare din România.
Țurcanu mai atrage atenţia asupra faptului că toţi mieii comercializaţi în pieţele din județ trebuie să fie sacrificaţi în unităţi de abatorizare autorizate, în condiţiile în care nu au fost acordate derogări de la norme.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Iftime încă nu are consilieri, salariile la CJ ar fi prea mici: Nu e atât de ușor– VIDEO
Gabriela Erdic
Oct 28, 2024
Un jandarm în timpul liber, URMĂRIRE în trafic după un șofer care a făcut accident
Oana Sava
Oct 28, 2024
Dronă uitată pe o bancă din oraș: Polițiștii locali au prins „vinovatul” pe camerele video
Redacția Botoșăneanul
Oct 28, 2024
Sute de locuri de muncă disponibile la Botoșani, de la medic la muncitor – LISTA posturilor
Redacția Botoșăneanul
Oct 28, 2024